X
Vegaaniruokavalio ja treenaaminen


Olen vegaani. Minulta kysytään usein, miten saan tarpeeksi proteiineja treenatakseni kovatasoisesti. Lisäksi monet ihmettelevät, miten voin olla näinkin fyysinen, kun noudatan vegaanista ruokavaliota. Minulla ei ole tähän mitään tajunnanräjäyttävää vastausta – teen vain sen, minkä kehoni vaatii.

 

Vegaaniruokavaliossa tarvitaan puhtaita ravintoaineita oikeassa suhteessa, kuten kaikissa muissakin järkevissä ruokavaliossa. Tämä on täysin normaali ruokavalio minulle. Voin hyvin, tunnen itseni energiseksi ja terveeksi, jaksan treeneissä, nautin treeneistä ja ruuasta. Nämä ovat minulle ne tärkeimmät asiat liikunnan ja ravinnon saralla. 

 

Kysymys on kokonaisuudesta: tarvittava määrä täysjyväviljaa, palkokasveja, pähkinöitä ja siemeniä sekä optimaalinen määrä hiilihydraattia, proteiineja ja rasvaa. Olen testannut myös ketoosia vegaaniruokavaliolla ja se on myös toteutettavissa! Hyvin rakennetun kokonaisuuden kautta saadaan optimaalinen tulos ja vaikutus. Kaikkeen kykenee jos on tarpeeksi motivaatiota ja halua ja oikeat työkalut!

 

Oman kokemukseni kautta olen huomannut, että vegaaniruokavalio on minun juttuni, sillä tämän tunnen omakseni. Urheilussa tavoitteeni ovat korkealla ja treenaankin useita kertoja viikossa monipuolisesti. Saan ravinnostani kaiken tarvittavan ja se täyttää minun kehoni tarpeet, jotta voin suorittaa ja toteuttaa mieltymyksiäni ja harrastaa kovaa ja tavoitteellisesti!

 

Artikkelin on kirjoittanut Dieetti.fi-valmentaja Jani Sassi


Kurkkaa Dieetti.fi ALL INCLUSIVE -valmennus!


Sinua voisi kiinnostaa myös:

Vegaanidieetin hyödyt

Vegaanidieetin haasteet

Saako hiilareita syödä enää klo 18 jälkeen?Loading...