X
Vedenjuonti puhuttaa


Aikuisen ihmisen kehosta noin 60% on vettä. Iso osa elimistön toiminnoista tapahtuu tavalla tai toisella veden kautta tai sen avulla. Jo lievä nestehukka voi vaikuttaa niin henkiseen kuin fyysiseenkin suorituskykyyn negatiivisesti. Ihminen menettää nestettä jatkuvasti esimerkiksi hikoilun, hengityksen ja eritteiden kautta. Tämä menetetty neste tulee korvata ruoasta saatavan nesteen avulla tai juomalla.


Vesi on siis meille elintärkeää ja se voi  auttaa myös painonhallinnassa! 

Vedenjuonti onkin dieettiläiselle erityisen tärkeää!


 1. NÄLKÄ! Vai sittenkin jano?
  Dieetillä moni kokee nälkää. Joskus nälkä on fyysistä ja joskus vain mieliteot riivaavat. Molempiin auttaa, kun juo vettä! Kuten aiemmin todettu, nestettä saadaan myös ruoan kautta, joten joskus näläntunne voikin olla merkki janosta.

 2. Kiukuttaa. Vai janottaa?
  Kuten sanottu, nestehukka voi vaikuttaa myös henkiseen suorituskykyyn ja mielialaan. Pidä kroppa nesteytettynä ja ajatuskin soljuu paremmin!

 3. Ei kulje, liian raskasta. VETTÄ!
  Jo pienikin nestehukka voi vaikuttaa merkittävästi suorituskykyyn. Kun koet janoa, sinulla on jo nestevajaus. Pidä siis vesipullo matkassa ja pidä itsesi hyvin nesteytettynä niin jaksat paremmin arjessa, treeneistä puhumattakaan.

 4. Vatsa kurnii aterian jälkeen.
  Kokeile juoda iso lasillinen vettä ja monesti se auttaa myös nälkään. Myös esimerkiksi ennen ateriaa nautittu vesilasillinen voi myös täyttää vatsalaukkua niin, että vähempikin määrä ruokaa täyttää vatsasi ja tulet kylläiseksi helpommin.

 5. Pöhöttää.
  Keho pitää kiinni siitä, mistä sillä on pula. Jos et siis juo tarpeeksi vettä, kroppasi voi varastoida sitä pahan päivän varalle ja se näkyy turvotuksena. Nakkisormet ovat siis harvoin tulosta liiallisesta vedenjuonnista, vaan päinvastoin, olet ehkä juonut liian vähän, joten keho varastoi sitä vähää nestettä, jota sillä on käytössään.

 6. Turvottaa.

Ruoansulatuselimistökin tarvitsee nestettä. Liian vähäinen nesteensaanti voi johtaa vatsavaivoihin ja turvotukseen. Pidä siis huoli siitä, että juot tarpeeksi, niin mahakin kiittää!


Artikkeli on Dieetti.fi-valmentajien käsialaa.


Kurkkaa All Inclusive -valmennus!


Sinua voisi kiinnostaa myös:

Tulosta ei tule sattumalta

Miten ylläpitää saavutetut tulokset?

Miten saadaan vatsapalat näkyviin?

Apua, olenko säästöliekillä?
Loading...