X
Tulosta ei tule sattumalta


Oletko joskus katsonut kateellisena tutun tai instatähtösen kuvia ja ajatellut, että: “helppohan tuon on myhäillä kun sillä on niin hyvät geenit” tai “hyvähän tuon on puputtaa pullaa, kun se ei geeniensä takia ikinä lliho”?

Tiesitkö, että harvalle on syntymässä annettu jumalaisen vartalon geenit ja yleensä hyvän vartalon omaavat henkilöt tekevät kovastikin töitä kroppansa eteen? Tarkkailevat ruokavaliotaan ja harrastavat liikuntaa. Ja tekevät näin päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen. Eli he noudattavat terveellistä elämäntapaa.

Tulokset kun eivät synny sattumalta. Pitkän valmennuskokemuksen omaavina voimme todeta, että vielä ei ole tullut vastaan ihmistä, joka saisi tuloksia vain toivomalla niitä. Ei, kaikkia tuloksia saavuttaneita ihmisiä yhdistää se, että tulosten eteen on tehty töitä.

Se, että tulokset vaativat työtä, ei tarkoita kärsimystä, tuskaa ja pelkkää parsakaalia, vaan tavoitteellisuutta, suunnitelmallisuutta, joustavuutta ja ennen kaikkea pitkäjänteisyyttä. Voit joka ikinen vuosi tammikuussa päättää että syöt kolme kuukautta vain kaalisoppaa ja että alat kuntoilla 14 tuntia viikossa, mutta jos et pysty noudattamaan päätöstäsi, myöskään tulosta ei synny. 

Tyhjiä lupauksia parempi ratkaisu onkin siis hankkia suunnitelma, joka on realistinen ja jota pystyt noudattamaan. Mitä jos alkaisitkin syödä riittävästi mutta terveellisesti ja liikkuisit omien resurssiesi mukaan ja tavalla josta itse pidät? Tällaista suunnitelmaa pystyt noudattamaan pitkäjänteisesti ja kun tekeminen ei ole silkkaa kärsimystä, siitä muodostuu hiljalleen elämäntapa. Voi olla, että lopulta huomaatkin olevasi yksi niistä, joista ihmiset, jotka vielä etsivät polkuaan, ajattelevat, että: “helppohan tuon on myhäillä kun sillä on niin hyvät geenit”.Loading...