X
Miten se rasva oikein palaa?

Kaikilla hittidieeteilläkin on yksi yhteinen tekijä ja se on kalorivaje. Olipa lähestymistapa painonpudotukseen mikä tahansa, se toimii vain jos syöt vähemmän kuin kulutat.


Kaikilla hittidieeteilläkin on yksi yhteinen tekijä ja se on kalorivaje. Olipa lähestymistapa painonpudotukseen mikä tahansa, se toimii vain jos syöt vähemmän kuin kulutat.

Toinen onnistuu pudottamaan painoaan ketolla, toinen vannoo pätkäpaaston nimeen, yksi luottaa vain paleon rasvaapolttavaan voimaan. Miksi ne toimivat niin hyvin?

Kaikilla hittidieeteilläkin on yksi yhteinen tekijä ja se on kalorivaje. Olipa lähestymistapa painonpudotukseen mikä tahansa, se toimii vain jos syöt vähemmän kuin kulutat. On totta että esimerkiksi ketoosi on tehokas tapa pudottaa painoa, mutta senkin vaikutus perustuu lopulta vain siiihen, että hiilihydraattien poisjättäminen on helppo tapa vähentää päivittäistä energiansaantia niin, että keho joutuu paikkaamaan energiantarvettaan kuluttamalla rasvavarastojaan. Sama pätee esimerkiksi pätkäpaastoon: ollaan syömättä pidempi aika ja syödä sitten kerralla enemmän. Vaikka kerralla söisikin sitten enemmän, lopputulemana aikaan on kuitenkin taas saatu kalorivaje, joka johtaa rasvan palamiseen.

Olipa lähestymistapa painonpudotukseen mikä tahansa, se toimii vain jos syöt vähemmän kuin kulutat.

Tästä syystä kaikki dieetit eivät toimi kaikilla. Naapurin Liisi on voinut onnistua ketolla, koska hän jätti hiilihydraatit pois ja hänen elimistönsä tulee kylläiseksi kohtuullisesta määrästä rasvaa ja proteiinia. Yläkerran asunnon Pirjo puolestaan RAKASTAA rasvoja ja  voi syödä niitä määrättömästi. Näin ollen Liisille on helppoa saada ketolla aikaan kalorivaje kun taas Pirjolle keto on huono vaihtoehto, koska hän syö helposti liikaa energiaa käyttämistään rasvanlähteistä.

On siis erittäin tärkeää löytää se oma toimiva lähestymistapa painonpudotukseen. Niin tylsältä kuin se kuulostaakin, ääripään ratkaisut toimivat harvoilla ja kultainen keskitie ja hittidieettien välttäminen on suurimmalle osalle se sopivin ratkaisu. Syödään terveellisesti ja monipuolisesti, mutta vähemmän kuin kulutetaan. Siksi mikään keto, pätkäpaasto, pussikeittokuuri tai käärmeenmyrkkydieetti ei ole yhtään sen tehokkaampi kuin ihan tavallinen terveellinen ruokavalio, jos energiamäärä on kontrolloitu.Loading...