X
Mitä elimistössä tapahtuu kun rasva palaa?

Lue lisää rasvan palamisesta artikkelista!


Ihmiskehossa rasva varastoituu rasvasoluihin, mistä elimistö ottaa sen tarvittaessa käyttöönsä ja hyödyntää energiana. Aivot antavat rasvasoluille käskyn vapauttaa rasvaa verenkiertoon, mistä elimistö ottaa sen käyttöönsä ja hyödyntää rasituksessa energiana. Kevyehkö liikunta/rasitus kuluttaa rasvavarastoja tehokkaimmin, kun taas voimakas ja korkean rasituksen liikunta, käyttää energiana enemmän hiilihydraattivarastoja. Voimaharjoittelu ja varsinkin sen jälkeen heti tehtävä lyhyt korkean intensiteetin harjoittelu ovat myös tehokkaita apukeinoja rasvan polttamisessa. Riittävän vaativan harjoitteen jälkeen, elimistö käyttää myös lepotilassa rasvavarastoja hyödykseen, näin ollen rasva palaa myös levossa eikä ainoastaan rasituksen aikana niin kuin monesti luullaan.

Rasvan polttamiseen elimistössä vaaditaan energiavaje. Tämä saadaan aikaiseksi, kun syödään ravintoa vähemmän kuin kulutetaan. Käytännössä vähennetään energian saantia ja lisätään liikunnan osuutta verraten aikaisempaan määrään. Voit polttaa rasvaa myös ilman liikuntaa mutta liikunnan määrää lisäämällä pääsemme helpommin haluttuun lopputulokseen. Energiaksi käytetty rasva poistuu elimistöstä suurimmaksi osaksi hengityksen mukana ja loput virtsan mukana.

Monelle rasvan polttaminen on tärkeää ulkoisen habituksen kohentamiseksi mutta sillä on tietysti myös erittäin paljon terveydellisiä hyötyjä. Verenpaineen lasku, kakkostyypin diabeteksen ehkäisy ja sisäelimien toiminnan paraneminen ovat helposti huomattavia hyötyjä. Syömällä terveellisesti, liikkumalla aktiivisesti ja huolehtimalla rasvaprosentista saadaan varmasti lisävuosia elämään, joka on totta kai se suurin hyöty!Loading...