X
Millä kotitreenivälineillä saa hyvän treenin aikaiseksi?


Lihaskuntoharjoitteluun ei välttämättä tarvitse salijäsenyyttä. Kotona treenaaminen onnistuu muutamilla pienillä hankinnoilla.

Kotitreeniin soveltuvia välineitä on vaikka kuinka paljon. Erilaiset kuminauhat, kahvakuulat, käsipainot, levytangot, tasapainolaudat, säkit, jumppakepit, jumppapallot, voimapallot, voimapyörä, Trx-nauhat, pilatesrenkaat jne. Mutta mistä kannattaisi aloittaa? Mitkä ovat oleellisia välineitä? Alla on listattuna järjestyksessä, mistä kannattaa aloittaa kotitreenivälineiden hankinta.

Alkuun pääsee jo yhdellä hankinnalla: medium-vahvuinen jumppakuminauha. Niitä löytyy useimmista isoista päivittäistavarakaupoistakin edullisesti. 

Toisena hankintalistalla on sitten jo kokonainen vastuskuminauhasetti. Esimerkiksi kevyt, keskivahva ja vahva. Näiden lisäksi mahdollisesti yksi pieni pakaratreeniin soveltuva vastuskuminauha, eli niinkutsuttu mini band. Markkinoilla on myö paljon erilaisia kahvallisia kuminauhoja, joiden etu on lähinnä käyttömukavuudessa. Kuminauhat ovat erittäin monikäyttöisiä ja helppoja kuljettaa mukana vaikka lomareissulle.

Kolmantena listalla tulevat kahvakuulat. Alkuun pääsee jo kahdella kuulalla. Toinen pienempi (6-8 kg) kuula esimerkiksi käsitreeniä varten ja toinen isompi (14-24 kg) kuula jalkatreenejä varten. Kuulien koott riippuvat toki paljon omista voimatasoista. Jos haluat panostaa enemmän, hommaa kuulat pareittain! Hyvänä vaihtoehtona kuulille toimivat säädettävät käsipainosetit. Säädettäviä käsipainoja löytyy monenkokoisia ja niiden etu on se, etteivät ne vie kotona juurikaan tilaa.

Neljäntenä vuorossa ovat jumppamatto, jumppapallo ja jumppakeppi. Jumppamatto tuo mukavuutta lattialla tehtäviin liikkeisiin ja antaa esimerkiksi pitoa ja tukea niitä vaativiin liikkeisiin. Jumppapallolla saa hyvin tehtyä varsinkin keskivartaloharjoitteita ja se on monipuolinen treenikaveri! Pallo toimii myös ergonomisena istuimena kotoitoimistossa. Jumppakeppi on hyvä väline esimerkiksi lämmittelyyn ja liikkuvuusharjoitteluun. Keppinä toimii hyvin esimerkiksi ihan perinteinen harjanvarsi.

Viidennelle sijalle yltää leuanvetotanko. Nimensämukaisesti sillä saa vedettyä leukoja, eli se mahdollistaa jo kattavan selkätreenit. Jos et saa vielä vedettyä leukoja, aiemminhankkimasi kuminauhat toimivat hyvänä kevennyksenä! Vaikka ei vielä leukoja vetelisikään, niin jo pelkkä roikkuminen tangossa tekee hyvää rangalle ja samalla puristusvoima paranee. Tankoa pystyy käyttämään myös apuvälineenä esimerkiksi ylätaljavedon varioimiseen kuminauhalla.


Artikkelin on kirjoittanut Dieetti.fi-valmentaja Marianne Kankaisto


Sinua voisi kiinnostaa myös:

Tulosta ei tule sattumalta

Miten ylläpitää saavutetut tulokset?

Miten saadaan vatsapalat näkyviin?

Mitä kiinteytyminen tarkoittaa?Loading...