X




Miksei paino putoa, osa 1: Lihaskuntotreenin aloittamisen vaikutus painonpudotukseen






Artikkeli on neliosaisen Miksei paino putoa -juttusarjan ensimmäinen osa!


Usein painonpudotusprojektin alkaessa saatetaan myös aloittaa lihaskuntoharjoittelu, joko lihasten kasvatusmielessä tai ihan vain lihaskunnon parantamiseksi, lihaskudoksen säästämiseksi painonpudotuksen aikana tai vain kulutusta lisäämään. Tällöin saatetaankin joskus törmätä tilanteeseen, jossa paino ei putoakaan, vaikka esimerkiksi vyötärö kapenee. Syytä huoleen ei silloin ole, sillä todennäköisesti rasva kyllä palaa, mutta tilalle onkin tullut lihasmassaa.


Lihasmassa on tiiviimpää kuin rasvamassa: Luustolihasten tiheys on noin 1,06 grammaa millilitraa kohden kun taas rasvakudoksen tiheys on noin 0,9 grammaa millilitraa kohden. Lisäksi lihaskuntoharjoittelu kerryttää esimerkiksi nestettä lihaksiin, mikä saattaa näkyä vaakalukemassa. Onko sillä sitten enää merkitystä vaikka vaakalukema olisi juuri tavoitteen mukainen, jos peilikuva onkin muokkaantunut sporttiseksi ja kiinteäksi, eli muutoin tavoitteiden mukaiseksi?


Siksi kannattaakin käyttää henkilövaa’an lisäksi muitakin kehityksen seurannan mittareita, kuten vyötärömittaa, lantiomittaa, kuntokuvia ja esimerkiksi kehonkoostumusmittauksia!


Sinua voisi kiinnostaa myös:

Tarvitaanko aerobista liikuntaa painonpudotukseen?

Kuntosalit, ihan meille kaikille!

Tulosta ei tule sattumalta!







Loading...