X
Kasvattaako saliharjoittelu miehekkäät käsivarret?

Harmillisen paljon kuulee naisten suusta, ettei haluta treenata salilla, koska pelätään, että lihakset kasvaisivat miehekkäiksi. Samaan hengenvetoon halutaan usein kuitenkin kiinteytyä.


Harmillisen paljon kuulee naisten suusta, ettei haluta treenata salilla, koska pelätään, että lihakset kasvaisivat miehekkäiksi. Samaan hengenvetoon halutaan usein kuitenkin kiinteytyä. Kuten jo aikaisemmassa artikkelissa kerroin, niin kiinteytyminen vaatii voimaharjoittelua. Mielikuvat saattavat olla hyvinkin vääristyneitä.

Todellisuudessa lihasten kasvattaminen on erittäin hidas prosessi,  varsinkin naisilla! Miesten genetiikka mahdollistaa isommat lihakset kuin naisten ja naisilla taas geneettinen taipumus on kerätä enemmän rasvaa kuin miehillä. Lihaksen kasvun vauhti aloittelevilla naisilla on noin puoli kiloa kuukaudessa. Puoli kiloa koko kroppaan jaettuna ei  kovasti pompsauta hauista miehekkään näköiseksi yhtäkkiä. Paljon enemmän  tapahtuu hermostollista adaptaatiota ja sitä kautta voimatasojen nousua.  Treenatessa hetkellisesti harjoitettava lihas saattaa mennä niin sanottuun pumppiin eli lihakseen kertyy kuona-aineita ja verta. Pumpissa oleva lihas näyttää hetkellisesti suuremmalta kuin niin sanotussa lepotilassa onkaan.

Mediassa näkyvät lihaksikkaat naiset ovat tehneet lihasmassan  kasvattamiseen tähtäävää harjoittelua vuosia ja vuosia. Lisäksi tarpeeksi kireä eli vähärasvainen kunto tuo lihakset paremmin esille. Myös kuvakulmat ja lihasten pumppaaminen kuvauksia varten tekee ison eron yleisolemukseen. Osalla heistä voi myös olla muutakin käytössä kuin vain kaurapuuro lihasten kasvattajana.

Voimaharjoittelulla on paljon positiivisia vaikutuksia terveyteen ja  hyvinvointiin: se auttaa selviytymään paremmin arjen askareista, kuten 
muuttokuorman kantamisesta, rappusten kävelemisestä. Lisäksi se auttaa  painonhallinnassa, sillä lihasmassa on aktiivista, energiaa kuluttavaa  kudosta. Voimaharjoittelulla voi kiinteytyä ja saada olemuksesta  ryhdikkäämmän. Voimaharjoittelu tukee luuterveyttä ja vaikuttaa  positiivisesti veren rasva- ja sokeriarvoihin. Tässä vain muutamia  voimaharjoittelun hyötyjä lueteltuna. Sitä paitsi voimaharjoittelu tekee olemuksesta ryhdikäämmän. Rohkeasti siis rautaan kiinni!

Kurkkaa Dieetti.fi ALL INCLUSIVE -valmennus!


Sinua voisi kiinnostaa myös:

10 hyvää syytä aloittaa treenit tauon jälkeen

Tarvitaanko aerobista liikuntaa painonpudotukseen?

Vegaaniruokavalio ja treenaaminenLoading...