X
Dieettiruoka yksipuolista?


Usein kuulee puhuttavan, että dieettiruoka on tylsää ja yksipuolista, pelkkää maustamatonta höttöä ­– Kaikki vain sekaisin ja thats it!

Tämäkin toki toimii joissakin tapauksissa, mutta tosiasiassa dieettiruoka, kuten ns. tavallinenkin ruoka, voi olla juuri niin yksitoikkoista tai monipuolista kuin itse haluaa. Eli dieetillä voi valita halutessaan joka kerta samat aineet ateriakseen, mutta ehdottoman suositeltavaa olisi sittenkin pitää monipuolisuudesta kiinni. Monipuolisuutta saadaan vaihtelemalla vaikkapa hiilihydraatin- ja proteiininlähteitä, monipuolista kasvisvalikoimaa unohtamatta. Lisäksi dieettiruokaakin saa maustaa mielensä mukaan ja maustamisessahan vain taivas on rajana.

 

Toisaalta voidaan miettiä, kuinka vaihtelevaa arkiruoka sitten normaalisti on. Eli syötkö joka päivä erilaisen aamiaisen, erilaisen välipalan, lounaan ja päivällisen? Tosiasiassahan arkiruoka on usein melko samankaltaista päivästä toiseen. Monilla on jokin vakioaamupala ja helppo välipala, joka kulkee mukana päivittäin. Päivällistäkin saatetaan tehdä yhtenä päivänä isompi satsi, jotta arjen kiireiden keskellä ei tarvitse joka päivä loihtia uutta ruokaa. Joinain päivinä sitten voi revitellä ja panostaa ruokaan enemmän kokeilemalla jotain uutta ruokaa, ruoka-ainetta tai mausteita.

 

Dieetti ei sulje pois mahdollisuutta tehdä juuri niitä omia lempiruokia. Kunhan pitää mielen avoimena ja kokeilee rohkeasti, niin muutamalla raaka-aineen vaihdolla saa lähes kaikki ruuat muokattua dieettiin sopivaksi. Tämä vaatii vain hieman kokeilunhalua, mutta usein tätä kautta saattaa jopa löytää uusia lempiruokia.


All Inclusive -valmennuksessa saat myös reseptejä!


Sinua voisi kiinnostaa myös:

Voiko dieettiruoka olla kotiruokaa?

All Inclusive sisältää ihania reseptejä!

Vegaanidieetin hyödytLoading...