X
Arjen sovittaminen omiin harrastuksiin


Etenkin lapsiperheen vanhemmilla on usein haasteita sovittaa arjen askareet ja löytää vielä omille liikuntaharrastuksille aikaa kaiken kiireen keskellä. Kaikki ovat kuitenkin oikeutettuja omaan aikaan, vaikka olisi perhe ja elämä tuntuisi kiireiseltä. Oheen kokosimme muutamia vinkkejä siihen, miten arkeen saa helpoiten lisää aikaa jotta myös omille harrastuksille löytyy rako!

 

 1. Aikatauluta koko viikon ohjelma, kun olet saanut omasi/puolisosi työvuorot selville. Helpottaa koko viikkoa, kun tiedät valmiiksi päivät, jolloin pääset treeneihisi. Treenatkaa vuorotellen, jolloin teillä on koko ajan lapsenvahti, mikäli se on mahdollista.

 2. Kysy rohkeasti läheisiltä josko he voisivat hoitaa perheen pienimpiä välillä. Läheisesi varmasti ymmärtävät, sillä kun huolehdit omasta terveydestäsi, jaksat paremmin arjessa.

 3. Kiireisimpinä aikoina kannattaa miettiä josko treenipaikka löytyisi lähempää omaa kotia. Vaikka olisit pitkään käynyt suosikkipaikassasi treenaamassa, niin usein aikatauluttamista helpottaa, kun treenimatka lyhenee ja käytät siirtymisiin mahdollisimman vähän aikaa. Selvitä myös löytyykö kotisi läheltä treenipaikkaa, jossa on lastenhoitomahdollisuus, kuten valvottu lapsiparkki.

 4. Selvitä olisiko työpaikallasi kuntosalia, jota voisit käyttää. Treeni ennen työpäivän aloitusta tai heti työpäivän päättymisen jälkeen vähentää siirtymistä harjoittelupaikalle.

 5. Harrasta hyötyliikuntaa. Kulje työpaikalle kävellen tai pyörällä, mikäli se on mahdollista. Viitenä päivänä viikossa edestakaisin kulkeminen työpaikan ja kodin väliä kartuttaa reilusti aerobisen liikunnan määrää, vaikka välimatkat olisivat lyhyitäkin.

 6. Pidä treenit lyhyinä. Tee intensiivisiä treenejä, kuten kiertoharjoittelua tai pidä sarjojen välit kuntosalilla lyhyinä. Keskity siihen mitä teet ja käytä aikasi kuntosalilla treenaamiseen, äläkä sosiaalisuuteen ystävien ja tuttujen kanssa. Näin saat treenisi lyhyiksi ja ytimekkäiksi.

 7. Voit välillä tehdä treenisi kotona. Lapsiperheessä kaikkea ei voi aina ennakoida, joten on hyvä olla varasuunnitelma! Omalla kehonpainolla tai pienilläkin vastuksilla pystyy tekemään loistavia harjoituksia.

 8. Oma asenne on usein suurin kompastuskivi ajan löytämiseen. Kaikki löytävät halutessaan aikaa oman kunnon kohentamiseen. Harjoitteita ei missään nimessä tarvitse tehdä joka päivä, vaan 2-4 kertaa viikossa on jo suuri apu oman kunnon kohentamiseen. Muista tärkein asia: parempi kunto, parempi jaksaminen arjessa. Tämä pitää mielen virkeänä.
   
 9. Ravinnon tärkeyttä ei voi tässäkään ohittaa. Jaksaminen perustuu paljolti ravintoon, jota suuhusi laitat. Kiireisen arjen helpoin vinkki terveelliseen syömiseen on,  että tee kerralla reilusti ruokaa mahdollisimman monelle päivälle. Riisiä valmistuu yhdessä erässä useammaksi kerraksi ihan yhtä nopeasti kuin pienempikin satsi. Ja ruoka maittaa hyvin, vaikka sitä ei olisi valmistettukaan juuri ennen syömistä. Säästät aikaa ja vaivaa, kun et joudu joka päivä kokkailemaan ja kaiken lisäksi valmiit eväät varmistavat, että sinun tulee syötyä fiksusti etkä sorru nälissäsi hätäratkaisuihin.  


Kurkkaa Dieetti.fi ALL INCLUSIVE -valmennus!


Sinua voisi kiinnostaa myös:

10 hyvää syytä aloittaa treenit tauon jälkeen

Tarvitaanko aerobista liikuntaa painonpudotukseen?

Vegaaniruokavalio ja treenaaminen

Loading...